Clicky

Ce este „green beer” și unde găsești bere verde

În Cehia, țară cunoscută pentru peisajele sale pitorești și orașele sale istorice, există o tradiție îndrăgită de cehi și o curiozitate pentru turiștii care vizitează Cehia în preajma Paștelui. Este vorba despre berea verde produsă în ediție limitată și servită doar în perioada aceasta și care ar avea legătură cu ultima joi dinaintea Paștelui, cunoscută ca Joia Verde. Zeleny Ctvrtek, în cehă, ar veni de la o veche tradiție ca în această zi de joi să se mănânce doar vegetale verzi.

Pentru mulți, berea verde ar putea părea stranie sau chiar imposibilă. Cum poate o băutură atât de bine-cunoscută în nuanțe aurii să aibă culoarea verde vibrant?

În procesul de fabricație autentic, culoarea provine dintr-o combinație de tehnologie, ingrediente și extracte naturale. Se pare că există mai multe metode de producție a berii verzi, iar unele beri pot utiliza și coloranți alimentari pentru a obține nuanța verde caracteristică. Deși acest lucru poate fi valabil în unele cazuri, trebuie subliniat că metodele tradiționale și autentice de fabricație a berii verzi nu implică adăugarea de coloranți artificiali. În schimb, culoarea verde este obținută în mod natural prin adăugarea anumitor extracte de plante verzi sau a unor ingrediente naturale care conferă această nuanță, precum și prin interacțiunea anumitor compuși din procesul de fabricație.

În Cehia, pe lângă sărbătoarea religioasă, Paștele este și un moment de bucurie și reînnoire a tradițiilor. Berea verde devine astfel un simbol al acestui spirit festiv și al optimismului care însoțește sosirea primăverii. În plus față de culoarea sa aparte, berea verde este asociată și cu numeroase superstiții și credințe populare. Unii cred că a consuma bere verde de Paște aduce noroc și prosperitate pentru restul anului, în timp ce alții o consideră un remediu miraculos pentru sănătate și vitalitate. Indiferent de credințele individuale, berea verde este o parte integrantă a culturii și identității cehe.

Poți experimenta bere verde în berării, baruri, restaurante sau la chioșcurile instalate în piețele din centrul orașului. Fiind o bere sezonieră cel mai adesea este servită la draft atât in pub-uri, resturante, cât și în piețele specifice.

Berea verde de Paște din Cehia reprezintă mai mult decât o simplă bere – este o poveste despre tradiție, comunitate și bucuria de a sărbători viața. Prin îmbinarea meșteșugului tradițional cu spiritul festiv al Paștelui, această bere unică este o experiență memorabilă pentru toți cei care o încercă. Așadar, dacă ajungeți în Cehia, la Praga de Paște, nu uitați să vă bucurați de o bere verde cu gustul și culoarea primăverii din Cehia!

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scris de

Newsletter

Alte noutăți

Clătite, Crêpes sau Pancakes?

Dragi gurmanzi și aventurieri culinari a venit momentul să tragem tare la tigaie și să sărbătorim! Dați drumul la aragaz, plită, pentru că azi, este

Rețete delicioase

Anamaria

Supă cremă de praz

Timp preparare: 10 min.
Timp coacere: 30 min.

O supă plină de aromă, căldură și deliciu

0.0/5
Nineta

Tocăniță cu pipote și inimi de pui

Timp preparare: 10 min.
Timp coacere: 50 min.

Tocăniță cu pipote și inimi de pui fragede, legume aromate și sos de roșii - simplu de făcut pentru prânz sau cină

0.0/5
Anamaria

Tort fin cu Irish Cream Baileys

Un tort bogat cu irish cream Baileys, perfect pentru ocazii speciale.

0.0/5
Anamaria

Shakshuka, ouă gătite în sos roșu aromatizat

Timp preparare: 10 min.
Timp coacere: 25 min.

Este o opțiune culinară bogată și reconfortantă, perfectă pentru micul dejun, prânz sau cină. Cu ingrediente puține și pregătire simplă.

0.0/5

Alte rețete delicioase

Rețete cu Vită
Rețete cu Varză
Rețete cu Pui
Rețete cu Praz
Rețete cu Porc
Rețete cu Pește
ro_RORomanian