Clicky

Delicios, un film precum bucătăria franceză

film delicios delicieux

O poveste despre deschiderea primului restaurant în Franța – Delicieux

De data asta te invit într-o altă bucătărie, nu să vezi rețete ci un film artistic.

Când un film începe cu niște mâini care frământă făină, ouă, unt până când toate se metamorfozează într-un aluat franțuzesc, umplut cu felii de cartofi și trufe tăiate cu grijă, ce faci? Exactement! Faci ochii mari, înghiți în sec și ca un gourmet-masochist ce ești, freci mânuțele una de alta și te așezi confortabil să vezi mai departe. Dar te previn, acest film franțuzesc te va face să băloșești încă de la primele scene, așa că asigură-te că ai măcar o floricică, două, înainte să te așezi la vizionare.

Dar cum se numește acest preparat artistic? „Délicieux„.

Ești anunțat de la început că povestea pe temă gastronomică are iz de istorie. Urmărind povestea unui maestru bucătar dat afară de la curte pentru îndrăzneala lui de a servi la cină un aperitiv creație proprie neaprobat, filmul devine o poveste despre cum a fost creat primul restaurant din Franța (care pare cam greu de crezut că ar fi fost deschis în mediul rural și nu la Paris, dar chiar nu contează).

Délicieux a regizorului Eric Besnard are loc în 1789 în Franța, anul în care a început Revoluția. Este o perioadă când mâncarea delicioasă era un privilegiu rezervat nobililor, în timp ce oamenii de rând abia aveau ce mânca. Se presupune că în această perioadă a istoriei, oamenii mâncau doar acasă sau în călătorii, nu ieșeau niciodată să mănânce de plăcere. Este momentul când bucătăria franceză s-a democratizat și a devenit disponibilă pentru mase apărând și primele restaurante.

Nu este un film doar pentru gurmanzi, ci pentru oricine dorește să savureze o poveste franțuzească, auncând și o privire în interiorul aristocrației franceze. Până la sfârșit, filmul te va face să crezi că protagoniștii, Pierre și Louise, au inventat cartofii prăjiți și au creat conceptul de restaurant.

Nu este un film puternic de imaginație, ci este plăcut și amuzant, presărat pe alocuri cu umor în stil francez.

Da, mi-a făcut plăcere să văd Delicieux, pentru că este atrăgător, un deliciu vizual, cu o poveste plăcută, blândă, multe cadre din bucătărie, prim-planuri pe mâncarea apetisantă și „salivantă”. O combinație care a funcționat la mine. Iar când camera de filmat înceta să se mai miște, scenele păreau a fi tablouri inundate de lumina caldă a focului și a lumânărilor. Frumos, de seară, de duminică, de oricând.

Pe bune, un film artistic. Pe HBOmax.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scris de

Newsletter

Alte noutăți

De ce ar trebui să ne placă ghimbirul

Ghimbirul, o rădăcină cu multiple utilizări în bucătărie și în medicină, este un ingredient cu o istorie îndelungată și o serie impresionantă de beneficii pentru

Rețete delicioase

Nineta

Fasole bătută cu ceapă prăjită crocantă

Un preparat cremos din boabe de fasole, îmbogățit cu ulei de măsline, usturoi și ceapă prăjită aurie crocantă, este tot ce ai nevoie pentru o masă simplă și gustoasă.

0.0/5
Anamaria

Supă cremă de praz

Timp preparare: 10 min.
Timp coacere: 30 min.

O supă plină de aromă, căldură și deliciu

0.0/5
Nineta

Tocăniță cu pipote și inimi de pui

Timp preparare: 10 min.
Timp coacere: 50 min.

Tocăniță cu pipote și inimi de pui fragede, legume aromate și sos de roșii - simplu de făcut pentru prânz sau cină

0.0/5
Anamaria

Tort fin cu Irish Cream Baileys

Un tort bogat cu irish cream Baileys, perfect pentru ocazii speciale.

0.0/5

Alte rețete delicioase

Rețete cu Vită
Rețete cu Varză
Rețete cu Pui
Rețete cu Praz
Rețete cu Porc
Rețete cu Pește
ro_RORomanian